Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

magnezium fin

20.02.2020

Ненадејната желба за одреден вид храна често се поврзува со бременост, но силното копнеење за одреден производ не се јавува само кај идните мајки.

Понекогаш, на овој начин телото се обидува да ги соопшти своите потреби.

Копнежот по чоколада може да укажува на недостиг на магнезиум.

Особено им недостига на жените во текот на менструацијата или во бременоста.

Магнезиумот е важен за регулирање на нивоата на инсулин, додека огромен број луѓе имаат дефицит на овој елемент.

Значи, и покрај стереотипните шеги за желбата да лажете и да јадете чоколада во текот на критичните денови, тој сигнал на телото треба да се сфати сериозно.

Ако сакате повеќе придобивки, изберете чоколада со висока содржина на какао или заменете ја со бадеми или со лиснат зелен зеленчук.

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново