Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

meripopins fin

Магичните авантури на Мери Поппинс се сретнаа со убавината во новата колекција на козметички гигант.

Тема на филмот со истото име се појавува во нова линија на козметика и нè освојува и пренесува и нас во светската бајка.

Козметичката колекција содржи седум нијанси на кармин што се истакнуваат со нивното пакување. “Облечени” во шарени и приспособени пакувања на некои од нашите омилени детски слики, кармините се завршени со златно обојување.

Линијата на Мери Попинс доаѓа по специјалната колекција со Мики Маус, која ја видовме во мај и ја продолжува симбиозата помеѓу карактерите на Дизни и задолжителната козметика.

Седумте кармини имаат сатенска завршница и ги покриваат задолжителните нијанси од розова до црвена боја.

Најголемите обожаватели на Мери Попинс, исто така, поседуваат и посебен подарок со целата колекција создадена како кутија од декори и сцени од омилените моменти во романот.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

Основен суд Велес, врз основа на чл.38 ст.3 од Законот за судовите (Сл.весник на РСМ бр.58/06), чл.7 од Законот за изменување и дополнување на Законот за судовите (Сл.весник на РСМ 83/2018) и Одлуката бр.02-2158/1 од 10.12.2015 година на Судски совет на Република Северна Македонија (Сл.весник на РСМ бр.219/15 од 14.12.2015 година), а во врска со потребата од избор на судии поротници поради истек на мандатот на ден 14.11.2020 година, на ден 29.10.2020 година, го објавува следниот:

 

О Г Л А С

за избор на 30 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1.   да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.
  1. За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III. Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство (не постаро од 6 месеци),

            -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање, не постара од 6 месеци).

  1. Пријавата со потребните документи и телефон за контакт да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                                                                            Основен суд Велес

                                               

 
   
   
   
   

Најново