Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Кондиционерите се едни од најсофистицираните производи за коса – не е секогаш јасно кога да се користат, како да се користат и кој да ги користи. Додека балансот што да користите во голема мера зависи од структурата на косата, тука се и некои работи што треба да ги знаете пред да го примените овој производ на вашата коса.

1. Истиот балзам не функционира подеднакво на сите видови на коса
Балзамот треба да биде избран врз основа на текстурата на вашата коса. Ако е тенка, одберете некој производ кој испорачува јачина на влакното. Ако косата е подебела, треба да наведете формула со помалку маснотии.

2. Треба да користите балсам пред шампон
Користењето балсам пред шампон всушност може да го зголеми обемот на косата. Балсамот никогаш не може целосно да се исплакне кога ќе го користите по шампон, што пак ја прави косата потешка, намалувајќи го нејзиниот волумен.
Значи примена на балсам пред шампон може да биде голем трик за дополнителен волумен.

3. Не треба да користите мелем во коренот на косата
Овој производ секогаш треба да се нанесува од средината на косата до врвовите на косата. Избегнувајте примена на корените, бидејќи тоа ќе го намали обемот.

4. Некои производи може да ја оштетат косата
Не сите производи додаваат хранливи материи и сјаат на косата. Производите базирани на силикони можат да ги лишат од природни хранливи материи. За да се заштитите, изберете ги оние кои не содржат силикон.

5. За обоена коса препорачливо е да се користи и маска за коса
За обоена коса, длабоката исхрана е уште поважна. Заедно со балсамот за коса, исто така треба да користите маска за да бидете сигурни дека вашата коса е добро хидрирана и бојата трае подолго.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново