Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Колку познавате своето тело? Еве неколку факти за кои дури и не сте се сомневале и можеби ќе ве натера да го промените начинот на живот.

1. Човек се прозева околу 250 000 пати во текот на целиот свој живот.

2. Низ целиот живот кожата ни се менува целосно 900 пати.

3. Мажите поминуваат околу година од животот, зјапајќи ги жените.

4. Жените пак губат една година, за да одлучат што да облечат.

5. Шест години е вкупната должина на бричење кај мажите.

6. Во текот на целиот наш живот јадеме 35 т храна.

7. 183 755 600 се чекорите кои ги изминуваме.

8. Само две недели од животот ни поминуваат во бакнежи ... ... но четири години, поминувајќи гледајќи во екранот на телефонот.

9. Жените губат 17 години од својот живот во обиди да ослабат.

10. 90% од времето го поминуваме во затворена просторија. Тоа се на пример 71 од 78,6 години живот.

11. Единаесет години минуваат гледајќи телевизија. 46 800 часа од животот на жената одат изгубени во чистење.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново