Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

google fin

Google често е дискутиран од корисниците и експерти од областа, бидејќи пребарувачот стана составен дел од животот на многумина. Компанијата, всушност, го прави светот подобар, а потврдата е уште една нова функција – Google издаде нова команда, која можете да ја поставите на Асистентото. Таа гласи:

„Google, кажи ми нешто позитивно“.

Како одговор на оваа команда, Асистентот ќе прикаже листа на позитивни вести.

Сите ние сме навикнати аа читаме на интернет негативни информации. Нешто експлодирало некаде, некој некого убил и така натаму. Негативните вести секогаш се присутни, а за медиумите се чини дека тие се приоритет.

Негативното подесување доведува до проблеми со психата на корисниците, тие почнуваат да ги избегнуваат вестите или сами да се претвораат во извори на негативност.

Колку помалку знаете, толку подобро спиете.

Google има намера да ја поправи ситуацијата. Сега корисниците можат да примаат само позитивни вести користејќи команда. На овој начин, компанијата сака да го балансира протокот на информации, така што потрошувачите нема да мислат дека светот ќе заврши.

Новата опција моментално е во американскиот режим за тестирање. Таа потоа ќе биде достапна за повеќе корисници.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново