Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ова ќе биде досаден четврток. Ние ќе дејствуваме хаотично, ние ќе брзаме во нашите говори и акции. Еве на што да обрнете внимание ако сте родени под знаците на Рак и Риби.

Рак

Ќе ги постигнете своите цели ако не се сомневате постојано. Дејствувајте смело и со умерено темпо. Колку помалку се потпирате на помош, толку повеќе навремена помош ќе добиете, при тоа без да се чувствувате ангажирани, бидејќи не сте замолиле никого за ништо.

Риба

Не се присилувајте премногу интензивно. Брзањето ќе предизвика два подеднакво непријатни ефекти: накратко ќе ги изложите своите овластувања и ќе дозволите големи грешки поради дистракција. Вистинскиот начин е да се обложите на најсилната страна, имено контемплација. Само на овој начин ќе ги разјасните вашите позиции во детали.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

Duma Banner

ezgif.com video to gif1

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

           

Општина Велес ја информира јавноста дека, првото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 07 јуни (недела) 2020 год. во периодот од 05.00 до 06. 30 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 08 јуни (понеделник) 2020 год.

Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

 
   
   
   
   

Најново