Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

trpeza fin

Новогодишната трпеза треба да ви биде добро одбрана за да имате здравје, пари, среќа во вашиот дом. Еве што треба да имате на вашата трпеза и што значи тоа.

Грозје

Грозјето пред се е симбол на здравје и сила, па се препорачува веднаш по 12 да изедете зрно грозје.

Риба
Таа има симбол на движење без препреки, па ви навестува дека ќе пливате во сите полиња.

Свинско месо
Свинското месо е симбол на богатство.

Зелка салата
Со својата зелена боја таа е симбол на хармонија, природа и добра среќа како и долговечност.

Торта
Поради големото количество на шекер кое го содржи, симболизира слатка година.

Она што никако не се препорачува на новогодишната трпеза е месо од перјасти животни, бидејќи тие имаат крилја, па симболизираат среќа која напушта.

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Најново