Рудари кои ископувале дијаманти на африканскиот брег наишле на остатоци од брод преполн со злато и монети вредни 11,5 милиони евра.

Изградбата на ѕидот започнува уште во 4 в. п.н.е. Зошто е изградена?

Со текот на годините жените се повеќе бараат едноставни работи со кои би си го олесниле животот преокупиран како од приватните, така и од професионалните обврски. Доколку поседувате детска пудра во прав, во продолжение прочитајте за што се може да ја искористите.

Како го замислувате животот на една холивудска ѕвезда ? Сигурно гламурозен и луксузен.

За да го има на регистарската табличка само бројот „1“, еден бизнисмен од Обединетите Арапски Емирати платил вистинско богатство - за да биде број 1.

Швеѓанката Пикси Фокс како да не е човечко суштество. Таа е опседната со анимираната хероина Џесика Рабит за да личи на неа, поминала низа пластични операции.

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

Основен суд Велес, врз основа на чл.38 ст.3 од Законот за судовите (Сл.весник на РСМ бр.58/06), чл.7 од Законот за изменување и дополнување на Законот за судовите (Сл.весник на РСМ 83/2018) и Одлуката бр.02-2158/1 од 10.12.2015 година на Судски совет на Република Северна Македонија (Сл.весник на РСМ бр.219/15 од 14.12.2015 година), а во врска со потребата од избор на судии поротници поради истек на мандатот на ден 14.11.2020 година, на ден 29.10.2020 година, го објавува следниот:

 

О Г Л А С

за избор на 30 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1.   да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.
  1. За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III. Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство (не постаро од 6 месеци),

            -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање, не постара од 6 месеци).

  1. Пријавата со потребните документи и телефон за контакт да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                                                                            Основен суд Велес

                                               

 
   
   
   
   

Најново