Стотина разголени велосипедисти во саботата се собрале во Мексико Сити за да предупредат на тоа дека се загрозени во сообраќајот.

Рудари кои ископувале дијаманти на африканскиот брег наишле на остатоци од брод преполн со злато и монети вредни 11,5 милиони евра.

Изградбата на ѕидот започнува уште во 4 в. п.н.е. Зошто е изградена?

Со текот на годините жените се повеќе бараат едноставни работи со кои би си го олесниле животот преокупиран како од приватните, така и од професионалните обврски. Доколку поседувате детска пудра во прав, во продолжение прочитајте за што се може да ја искористите.

Како го замислувате животот на една холивудска ѕвезда ? Сигурно гламурозен и луксузен.

За да го има на регистарската табличка само бројот „1“, еден бизнисмен од Обединетите Арапски Емирати платил вистинско богатство - за да биде број 1.

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново