Новото истражување на археолозите истакнува дека необичните камени столбови во Велика Британија се користеле како крематориум.

Еден тазе разведен Белграѓанин на крајно оригинален начин демострирал дека не е само стапувањето во брак нешто што треба да се прослави.

„Улмер Мунстер“, највисоката црква во светот, има проблем со корозија, но не е предизвикана од хемиските елементи на врвот на кулата, туку од мажите кои често мократ покрај нејзините ѕидови.

Ова лето во Лондон се отвора ресторан кој им овозможува на гостите да јадат оброци сосема голи. Ресторанот „Бунјади“ има за цел да им пружи комплетно природно искуство на гостите во текот на јадењето, во свеж и чист амбиент.

Владимир Илич Ленин е мртов веќе 92 години, но неговото тело и понатаму изгледа како да спие. Колку чини таквото чување на телото, коешто духот одамна го напуштил?

Граѓаните на Калгари во Канада направиле нов правец во вежбањето на древната вештина Рага јога.

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

E baner

Најново