Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

bebe i majka

03.12.2020

Девојче по име Моли Гибсон постави рекорд за најстар замрзнат ембрион што резултираше со раѓање. Претходниот рекорд го држела нејзината сестра Ема.

Ембрионот од кој се роди Моли бил замрзнат во 1992 година. На крајот на октомври оваа година, Тина Гибсон (29) ја роди Моли, речиси 27 години откако ембрионот бил замрзнат.

Нејзината сестра Ема е родена во 2017 година, од ембрион исто така замрзнат во 1992 година, заедно со тој на Моли.

„ Кога се роди Ема, бевме пресреќни. Исто е и со Моли, повторно поставивме светски рекорд”, изјави Тина Гибсон за Си-Ен-Ен.

Националниот центар за донирање ембриони дозволува да се усвојат ембриони кои не биле користени за „ин витро“ оплодување за да можат повторно да се користат.

Мите Јаначков

 

 

SEMM baner MK

NOVOGODISENBANERSINALCO

 
   
   
   
   

Најново