Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

HercegNovi fin

Херцег Нови ги поканува туристите да се пријават на бесплатен летен одмор организиран од овој град во соработка со локалните хотели. Првите победници ќе бидат извлечени на 6 јуни.
Туристичката организација на Херцег Нови организирала акција наречена „Ве повикува Херцег Нови“, која ги поканува „сите добри луѓе, без оглед на нивната националност, религија и други разлики, да ги поминат своите одмори во Херцег Нови и да уживаат во морето и сонцето“.

Домаќините од Херцег Нови се вклучуваат во акцијата споделувајќи покани на своите социјални мрежи, а меѓу нив се и познати луѓе од тоа место како Владо Георгиев, Драгољуб Ѓуришиќ и Рамбо Амадеус.

Потенцијалните гости се поканети да се пријават на страницата „Херцег Нови ве повикува“(Herceg Novi te zove), каде можат да добијат можност да освојат еден од бесплатните летувања во овој град.

„За неколку дена (6 јуни) ќе ги извлечеме првите победници на профилот на Инстаграм, кои ќе добијат бесплатно сместување во хотелите на Херцег Нови, преку полн пансион, за целото семејство (2 + 2)“, објавила Туристичката организација на Херцег Нови.

„Во првите неколку часови од кампањата, добивме повеќе од 2.000 апликации (8000 гости), а тој број рапидно расте од час на час. Ова нè принуди дополнително да комуницираме со сите хотели и сопственици на приватно сместување, кои се подготвени да се приклучат на акцијата и да биде домаќин на што е можно повеќе луѓе во нашиот град. Се надеваме на позитивен одговор и добри вести од ова “.

Пријавувањата за бесплатните летни одмори, кои ќе се реализираат во втората половина на јуни, се можни преку веб-страницата www.hercegnovitezove.com.

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново