Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

alba fin

Не постои ништо полошо од тоа одморот да ви биде упропастен од дожд, а единствено нешто што сакате е малку сонце. За среќа, постои прекрасен медитерански остров кој гарантира дека дожд нема да има, а доколку се случи тоа, хотелот во кој престојувате ќе ви ги врати парите.

Островот Елба, сместен покрај брегот на Тоскана во Италија, е еден од најголемите италијански острови и е дел од Националниот парк на тосканскиот архипелаг.
Освен по прекрасните медитерански плажи, островот е познат и по импресивните тврдини и минерални купки.

Бидејќи Наоплеон бил протеран на овој остров, има доста историски делови и приказни за откривање, а доколку тоа не ве имресионира доволно, островот нуди гаранција за одмор без дожд.

Во иницијативата под името Елба без дожд, која е поткрената минатата година, островот нуди повраток на пари за хотелскиот смештај доколку дождот трае предолго. Како што велат туристичките организации на островот, дури иако дождот во мај е ретка појава на островот Елба, тоа не значи дека не може да се појави. На Елба дождот повеќе не е проблем.

„Со иницијативата Елба без дожд, за време на мај и од септември до октомбри, доколку врне дожд за време на вашиот престој, нема да мора да плаќате за ноќевање“, рекле од туристичката организација на островот.

Во оваа иницијатива учествуваат 14 хотели на островот, во распон од луксузни до кампови. Потребно е да пратите емаил и да ја побарате тарифата Елба без дожд и резервирате. За да добиете повраток на средствата за смештај во случај на дожд, ќе мора да врне два часа или повеќе, меѓу 10 часот наутро и 8 часот навечер.

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново