Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kineskigigantmilijarder fin

Кина, вториот најголем дом на светски милијардери, доби нов богат човек кој сега поседува повеќе од една милијарда долари.

Новиот кинески милијардер доаѓа од козметичката индустрија. Акциите на PROYA Cosmetics кои се тргуваа на берзата во Шангај на крајот на јануари се затворија на рекордно високо ниво, што помогна нејзиниот претседател Ху Јунченг да го лансира во најбогатите луѓе во светот.

Акциите на компанијата рекордната недела ја завршија на ниво од 108,94 јуани, со што се зголеми личното богатство на Јунченг на 7,9 милијарди јуани или 1,2 милијарди долари.

Приходите и нето добивката на PROYA во првите три квартали од 2019 година биле 2,1 милијарди јуани, 35 милиони долари повеќе од претходната година. Најмногу приходи остварил од козметичките брендови на PROYA, кои се многу популарни кај младите жени на возраст од 18 до 24 години во кинеските градови од трето и четврто ниво со стапка на развој.

Јунченг ја основал PROYA во 2006 година во провинцијата Џежанг.
PROYA, минатата година во Кина основаше заедничка компанија со шпанска фирма за нега на кожа, SingulaDerm, а истата година потпиша и договор за продажба на италијанскиот бренд за шминка WYCON.

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново