Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

pijanstvo

Од сите нации во светот, Британците се најчесто пијани, покажуваат резултати од ново истражување.

Граѓаните на Велика Британија се пијани во просек по 51,1 пат во една година или еднаш во речиси секоја недела. За споредба, на глобално ниво во просек луѓето се пијани по 33 пати во годината, според анализа на луѓе од 36 држави во светот.

Следуваат САД, Канада и Австралија, наведуваат од Глобал драгс (GFlobal drugs).

Експертите го извеле заклучокот по анализа на 5.400 лица во Британија, Шкотска, Велс и над 120.000 по светот.

Според анализите, 1/3 од жените или 29,3 отсто тврдат дека биле жртва на сексуално насилство кога се пијани или под дејство на други опијати. Една од четири рекла дека такво нешто и се сллучило во минатата година.

Во анализата се додава дека возрасните не треба да пијат повеќе од 140 г. алкохол или околу 6 литри пиво неделно.

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

E baner

Најново