Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Мачка помина илјадници километри за да ги најде своите сопственици. Заедно со нив мачката Кункуш го напуштила ирачкиот град Мосул и пристигнала во Грција, но потоа се изгубила.

Сопственичката се обидувала да ја најде, но требало заедно со своите деца да го напушти времениот камп и така потрагата завршила безуспешно.

По неколку дена белиот мачор е забележан во рибарското село Скала. Добил друго име – Деус, а подоцна и ново семејство во германскиот град Берлин. Паралелно со тоа на социјалните мрежи започнала кампања, чија цел е да се најдат вистинските газди на Деус-Кункуш.

Набрзо, бегалците дознаваат каде им е нивниот домашен миленик. Првата нивна средба е по Скајп. Потоа Кункуш се упатува на ново патување. Четири месеци и 4000 километри подоцна белиот убавец веќе е кај своето вистинско семејство во Норвешка.

извор: Локално.мк

 

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново