Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Човечка рипка во Постоинска јама снела 45 јајца, што се смета за биолошко чудо.

Човечката рипка е изолирана во посебен аквариум, каде се прилепила за површината на која за 20-тина минути снела јајца од кои некои изгледаат како од нив дека ќе излезат млади.

Биолозите кои водат дневник ја изолирале рипката за љубопитноста на посетителите не биде стресна за неа и јајцата.

Станува збор за многу ретка појава, чудо на природата, бидејќи во август 2013 година првпат се случило вработените и посетителите во туристичката пештера да бидат сведоци кога човечка рипка неси 22 јајца.

Човечката рипка спаѓа во едно од најмистериозните суштества на подземјето.

Посетителите ова случување можат да го следат преку посебен екран, а се подготвува и посебна интернет-страница за сè што се случува.

 

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

E baner

Најново

 
   
   
   
   

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/10/2019 година.

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/10/2019 година.