Tимови од целиот свет оваа година повторно ќе бидат предизвикани од НАСА да понудат решенија за некои од глобалните проблеми и да внесат иновации во животот на Хакатонот “Спејс апс челинџ” на НАСА е интересен и специфичен пред се поради предизвикувачкиот карактер и огромните можности кои ги нуди.

Германскиот министер за земјоделство, Кристијан Шмидт, се залага да се укине одредбата за препорачниот рок на траење на производите. Неговото обрзаложение е дека тоа всушност не е рок на употреба , а Германците и онака фрлаат тони храна во ѓубре.

Земјотреси, предизвикани од вадењето нафта и гас, им се закануваат на седум милиони жители на централниот дел на САД, вчера информираше американскиот Геолошки топографски институт (USGS) во својата прва карта за сеизмички ризици, што се појавени од човековата активност, пренесе ДПА.

Од 2025 година во Нордиска држава ќе се продаваат само електрични

Кога сите ќе излезат од патничкиот воз и ќе тргнат кон своите домови, Леони Мулер, останува во возот бидејќи тоа е нејзиниот „дом“. Оваа студентка од Германија истакнала дека и се допаѓа таквиот начин на живот.

На Американецот Брус Френсис банката му го блокирала чекот поради „терористичкото“ име на неговото куче.

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

 
   
   
   
   

Најново