Колку стравот се вовлекол во Европјаните по терористичките напади во Франција, Турција и Белгија, сведочи и бизарниот случај од Германија кадешто цела улица била евакуирана од една мошне бизарна причина.

Драмата во муслиманските семејства е голема, бидејќи губењето невиност на една немажена девојка се смета за сквернавење на нејзиното тело, и фактот дека можеби никогаш нема да се омажи. Користењето на тампони може да предизвика различни компликации, доколку неправилно не се користат. Веројатно најтежок проблем при користење на тампони е токсиколошкиот шок, кој настанува поради сепса.

Откако пред неколку години „Гугл“ ја воведе услуга за интернет и телевизија наречена „Фајбер‟, сега додаде уште една – фиксна телефонија.

Научниците откриле еден лесен начин преку кој може да дознаете дали вашето срце функционира правилно. Методот се состои во допир врвот на прстите на нозете

Можноста Доналд Трамп да стане нов претседател на Америка и понатму шокира голем број жители на таа земја. Првата сопруга на Трамп, Ивана, открила дека Доналд долго планирал кандидатура, но разводот со неа му го нарушил политичкиот план.

Неодамнешната студија објвена во „Причини за рак и контрола“ (Cancer Causes and Control) утврдила нешто необично. Меѓу американските Амиши речиси воопшто нема случаи на рак и тие се, всушност, најздравите луѓе го Америка.

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново