Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fucking vilage

27.11.2020

Австриското село Факинг (Fucking) конечно после 1.000 години ќе се ослободи од името кое предизвикуваше потсмев, а многумина и ги крадеа таблите со називот на местото.

„Општинскиот совет донесе одлука за преименување на Факинг во Фагинг од 1 јануари 2021 година“, рече Андреа Холцнер, градоначалничка на Тарсдорф, во чиј состав влегува и ова село.

Местото со околу 100 жители, кое се наоѓа 350 километри источно од Виена, со години беше предмет на потсмев.

Локалниот совет објави дека селото во провинцијата Горна Австрија од 1 јануари ќе се вика Фугинг (Fugging).

Факинг, село со околу сто локални жители, честопати беше во вестите бидејќи туристите постојано ги крадеа таблите со називот или објавуваа слики од нив на социјалните мрежи.

Локалното население со години бара промена.

Fucking на германски не значи ништо, но на англиски јазик зборот има многу експлицитно и добро познато значење.

Некои експерти веруваат дека првичното име на ова место потекнува од 11 век, а според локалната традиција, тоа е основано во шестиот век од баварскиот благородник Фоко. На мапа од 1825 година, селото било наречено Фукинг (Fucking).

Мите Јаначков

 

 Нова 2020

 ДЕЛТА ПРОМ 1

 2021 со честитки за Божиќ и стара Нова година

 и благосостојба во домот и успех во работата

 

 

SEMM baner MK

NOVOGODISENBANERSINALCO

 Fokus

viber image 2020 12 24 14 00 26

viber image 2021 01 02 09 31 36

from samantha howells 1

from samantha

 Романтик

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 1

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 2

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 4

opshtina chashka

 посакува Среќна 2021 година

 Нова 2021 честит Божиќ и Стара Нова година 4

 
   
   
   
   

Најново