Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kafeterija fin

6.05.2020

Како дел од неопходните мерки за заштита за да се спречи ширењето на вирусната корона, швајцарските власти се одлучија за наједноставен начин.

Угостителите ќе треба да земат лични информации, име, адреса, мобилен број од своите гости и ќе треба да ги чуваат две недели.

Така, гостинот кој оди во кафуле или ресторан и нарачува пиво, кафе или бифтек, ќе треба прво да остави и лични информации.

Ова важи и за резервации на маси, но и за спонтани посети на ресторани.

Личните информации собрани од угостителите треба да им олеснат на здравствените власти да откриваат контакти во случај на инфекција на еден од гостите.

Во Швајцарија, најмногу четири лица ќе можат да седнат на една маса.

Сите гости мора да седат и меѓу масите да има растојание од најмалку два метра.

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

Duma Banner

ezgif.com video to gif1

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

           

Општина Велес ја информира јавноста дека, првото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 07 јуни (недела) 2020 год. во периодот од 05.00 до 06. 30 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 08 јуни (понеделник) 2020 год.

Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

 
   
   
   
   

Најново