Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

MRA fin

11.06.2020

Оваа година младинската работна акција „Нови Пазар 2020“, поради коронавирусот, нема меѓународен карактер, но тоа не го намали значењето и убавината на оваа манифестација. Со свечен собир на бригадирите акцијата почна, а на неа годинава учествуваат повеќе од стотина акцијаши, пишува српски „Информер“.

Учество на МРА Нови Пазар 2020 зеде и внуката на Јосип Броз Тито, Златица Броз. На отворањето таа рече дека и’ е голема чест што по многу години, има можност повторно да го доживее духот на некогашните акции и на некогашната земја.

„Мило ми е што овде има и ветерани, како и многу млади луѓе. Ова е прилика за убаво дружење, но и да се покаже соживотот каков што го има на овие простори“, рече Златица Броз, внука на Јосип Броз Тито.

Според утврдениот план, бригадирите и бригадирките работат на повеќе локации во Нови Пазар, а вечерта се запознаваат и другаруваат, организиран е богат културно-забавен живот, а, како што изјавила Нејра Шкријељ, командант на акцијата, има и одлична бригадарска храна. Првиот ден бил резервиран за акцијашки грав.

 

 Нова 2020

 ДЕЛТА ПРОМ 1

 2021 со честитки за Божиќ и стара Нова година

 и благосостојба во домот и успех во работата

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

NOVOGODISENBANERSINALCO

 Fokus

viber image 2020 12 24 14 00 26

viber image 2021 01 02 09 31 36

from samantha howells 1

from samantha

 Романтик

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 1

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 2

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 4

opshtina chashka

 посакува Среќна 2021 година

 Нова 2021 честит Божиќ и Стара Нова година 4

 
   
   
   
   

Најново