Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Аирлија избори, победуваме. Вака лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски го започна своето обраќање на партискиот собир што се одржа во салата Борис Трајковски. Собирот беше под мотото „Време е за крај на кризата“. Груевски рече дека изборите во декември ќе бидат своевиден реферндум за Македонија.

Голем дел од своето обраќање Груевски го посвети за да ја нападне и обвини опозицијата, дека намерно предизвикувала криза и хаос во државата, ги нарече лажговци кои едно ветуваат а ништо не прават. СДСМ сака без избори да дојде на власт, истакна Груевски и потенцира дека на тоа работело и Специјалното јавно обвинителство.

Груевски не пропушти и да потенцира дека додека СДСМ предизвикува хаос, ВМРО-ДПМНЕ работело на исполнување на програмата, дека имале голем број инвестиции, намалување на невработеност, унапредување на здравство, социјала, земјоделство и друго. Со обраќањето на Груевски практично се заокружи и тридневната активност на ВМРО-ДПМНЕ со бројни трибини, во пресрет на предизборната кампања.

Извор: 24 Вести

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново