На регионалниот патен правец Р2246 Бошков Мост-Гари во близина на село Осој, сообраќајот се одвива по една коловозна лента во должина од 50м, поради појава на свлечиште.

Под влијание на влажен бран денеска  попладне, во текот на ноќта, како и во четврток ќе има врнежи од дожд, кои на повеќе места ќе бидат пообилни (над 20 л/м2).

Министерството за труд и социјална политика денеска информираше дека префлило средства за исплата за надоместок на неколку права од социјална заштита.

Здружението на новинарите на Македонија остро ги осудува притисоците и заканите на претставници на ДУИ врз новинарот на ТВ Шења Мухамед Зеќири. Ваквите притисоци ја загразуваат слободата на говорот и потикнуваат самоцензура кај новинарите. Со закани и притисоци врз новинарите Македонија нема да се извлече од групата на африкански земји каде масовно се кршат медиумските слободи.

„Го одбележуваме меѓународниот ден на жената. Одбележуваме 10 години од донесување на законот за еднакви можности помеѓу мажите и жените во Република Македонија.

СДСМ поднесе измени и дополнувања на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, со кои се предлага укинување на радиодифузната такса, а МРТ да се финансира од Буџетот.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

NOVOGODISENBANERSINALCO

 
   
   
   
   

Најново