Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

filipce fin

29.05. 2020
Некои од заболените од ковид 19 одбивале да дадат податоци за своите контакти, а дел дале и лажни податоци за решенијата за изолација, ниту точни адреси, рече денеска на прес конференцијата министерот за здравство Венко Филипче, кој рече дека „генерално не се почтиуваат мерките“. Поради тоа, на утринскиот состанок на Кризниот штаб, било разговарано околу можноста за локално враќање на рестриктивните мерки.

-Се размислува на воведување рестриктивни мерки во одредени региони, но ќе видиме дали и тоа ќе се спроведе. Вид на локализирани карантини. Ако се почитуваат мерките, нема да има потреба од ваки рестрикции, изјави Филипче.

По двете инспекции на Штип и Тетово, Филипче рече дека во Тетово има генерално непочитување на сите мерки, додека во Штип непочитување на правилото за транспорт на работниците во фабриките. Една конфекција е затворена од Санитарниот здравствен инспекторат. Има регистирано непочитување на правилата за транспорт со недржење на социјална дистанца и пренатрупаност во фабричките автобуси.

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново