Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kuklica fin

Во рамки на проектот за заштита и промоција на природниот споменик Куклица, отворен е Информативниот центар за посетители кој денеска ќе го посетат евроамбасадорот Самуел Жбогар, постојаната претставничка на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) Нарине Сакахјан и градоначалникот на Кратово Љупчо Бојаџиев.

Центарот е изграден со проектен грант од 65.000 евра кој Европската Унија ѝ го додели на граѓанската организација „Извор“. Таа беше меѓу 17-те организации кои добија грантови во рамките на програмата финансирана од ЕУ за подобро одржливо користење на природните извори и управување со заштитени зони. Проектот го спроведува УНДП во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање.

Информативниот центар Куклица се очекува да го зголеми бројот на посетители, да го подобри квалитетот на информации што тие ќе ги добиваат, како и да привлече повеќе инвестиции за заштита на Куклица.

Промотивниот настан е дел од кампањата „ЕУ за Тебе“ чија цел е да се подигне свесноста и да се информира јавноста за помошта од ЕУ.

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2019 година.

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2019 година .

Најново