Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Наградата за истражувачко новинарство „Јашар Еребара“ за 2016 година, што ја доделува Здружението на новинари на Македонија ја доби новинарот Владо Апостолов од „Призма“.

Наградата е за серијата од три истражувачки текста за имотите кои се поврзуваат со Владимир Здравев, поранешен претседавач на Советот во општина Центар и директор на МЕПСО, а денешен член на Одборот на директори на Македонски телеком.

Добитник на наградата „Крсте Петков Мисирков“ за животно дело е фоторепортерот Ѓорѓи Личовски од веб порталот „Сакам да кажам“.

Специјална награда од ЗНМ доби Мефаил Исмаили од телевизијата „Шења“.

 

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

NOVOGODISENBANERSINALCO

 
   
   
   
   

Најново