Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

novinaristadion fin

Во наредните осум месеци, со можност изведувачите и побрзо да ги завршат градежните работи, денеска започна реконструкцијата на Градскиот фудбалски стадион „Зоран Паунов“ во Велес.

Со 12 милиони и 200 илјади денари, со вклучен ДДВ, средства што ги обезбеди државната Агенција за млади и спорт целосно се реконструира внатрешноста, од под до покрив, се предвидени молеро - фарбарски работи, потоа сма на покривот на кој треба да се постави нов систем за користење на соларна енергија што ќе обезбедува доволна количина на топла вода во бањите, се реконструира фасадата на зградата во која се сместени соблекувалните и канцелариите на ФК „Борец“ и ЖФК „Борец“, со замена и на прозорците и вратите за да му се обезбеди енергетска ефикасност на објектот.

zgrada fin

Од објектот до влезот на стадионот е предвидено да се постави заштитна настрешница, според меѓународните стандарди, како и да се реконструираат гостинските трибини кои се наоѓаат од двете страни на влезот на спортистите на стадионот од под заштитната настрешница, во должина од 60 метри. Реконструкција во должина од 30 метри е предвидена и за трибината на навивачката група „Гемиџии“.

stadion fin

Стадионот ќе добие и нови две платформи за снимање на фудбалските натпревари.

Со реконструкцијата се предвидува изведба на бунар со машинска опрема и систем за полевање, реконструкција на старата зграда на крајот од западната трибина со изведба на тоалети за публиката и оградување со метална ограда на северниот дел на стадионот.

Kocevski Kaevskifin

-Сакам да се заблагодарам на сите вклучени луѓе во проектот, градоначалникот на Велес, Советот на Општина Велес и вработените во општината за максималната поддршка како еклатантен пример на партнерско спроведување на проекти на локална и централна власт кога на крајот добиваме проект за сите граѓани. Се надевам на соработка на големи проектни и во иднина со Велес, се со цел да ги стимулираме и мотивираме младите да спортуваат, да го засакаат спортот, да го практикуваат а ние да создадеме услови пред се во спортската култура, рече Дарко Каевски директор на Агенција за млади и спорт.

Тој ги повика велешани будно да го следат процесот на реконструкција на градскиот стадион за да се овозможи што поголема транспарентност и инклузивност.

Градоначалникот Аце Коцевски се заблагодари на поддршката од страна на Агенцијата со што на велешкиот фудбалски стадион „Зоран Паунов“ по реконструкцијата ќе може да се играат значајни меѓународни натпревари.

-Во следна фаза ќе остане да го решиме проблемот со осветлувањето на стадионот, со рефлекторите за да може да се одржуваат тренинзи и натпревари, во ноќни услови како и да се реши состојбата со разградениот потпорен ѕид од влезот на стадионот, покрај пешачката патека, до гледалиштето за да не се случат несакани последици. Ќе продолжи нашата добра соработка со Агенцијата за млади и спорт во интерес на граѓаните на Велес, додаде Коцевски.

bager tabla fin

Според очекувањата реконструираниот градски фудбалски стадион „Зоран Паунов“ љубителите на спортот ќе треба да го имаат на почетокот на наредната фудбалска сезона./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

lifer gif 300x250 Duma

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен состав се донесоа следниве заклучоци:

  • За спроведувањето и реализацијата на препораките за ограничено движење на граѓаните на јавните места и во институциите, Општина Велес ќе ја известува јавноста преку официјалната интернет страница, преку официјалните социјални мрежи, како и преку електронските и пишани локални медиуми;
  • Поради неисправноста на водата во село Сопот за потребите на жителите од село Сопот, Општина Велес обезбедува достава на канистер со вода за техничка употреба и флаширана вода за пиење.

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Предложената мерка, Малиот пазар во „Нова населба”,
да остане затворен за работа, останува во сила;
- ЈКП „Дервен” да донесе Одлука во врска со работењето
на Градскиот пазар да работи секој ден, од 06:00 до
13:00 часот;
- Да се ограничи продажбата исклучиво само на
земјоделски производи (овошје, зеленчук и други
прехрамбени производи);
- Прехрамбените производи да бидат изложени на секоја
втора тезга во редот;
- Да се изврши оградување на паркинг просторот надвор
од пазарот, да не се дозволува продажба на производи;
- Да се регулира влегувањето и излегувањето на
посетителите во пазарот, со два влезови;
- Пред влезовите да се забележи влегувањето преку
двајца редари и да се внимава на физичикото
растојание при влегувањето;
- Задолжително носење на заштита опрема (маски и
ракавици) на продавачите;
- На влезовите да биде поставено средство за
дезинфицирање и маски за потребите на купувачите;
- Местото на продажба на производи од ист вид, се
утврдува од раководителот на ЈП Пазари при
доделувањето на тезгата за продажба;
- ЈКП „Дервен” се задолжува преку јасно видливо
известување до граѓаните да го определи
времетраењето на задржување на купувачот во пазарот;

- По препораки на Светската Здравствена Организација
(СЗО) ЈКП „Дервен” од денес врши зголемување на
нивото на хлор во водоснабдителниот систем по 0,5 ml/L
милиграми на литар резидуален хлор во градскиот
водоснабдителен систем;
- Согласно Оперативниот план за дезинфицирање се
задолжува ЈКП „Дервен” да спроведе дезинфицирање на
на детските забавни паркови, спортските терени,
патеката околу езерото „Младост” и други јавни
површини во градот.

 

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Се задолжуваат мобилните тимови на МВР – СВР Велес
на двата пунктови при влезот во град Велес, одредени
на улиците „Вардарска” и „Димитар Влахов”, да вршат
редовна контрола на физичката состојба на учесниците
во сообраќајот, како и дезинфенкција на возилата;
- Се задолжува МВР – СВР Велес да одреди тимови кои
ќе вршат контрола на движењето на граѓаните кон езеро
„Младост”;
- МВР одредува една патрола со двајца униформирани
полицајци за воведување на ред на влезовите на
пазарот.

 

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Се упатуваат управителите на згради, претседателите
или претставници на куќните совети на станбените
згради, да стапат во контакт со Центарот за јавно здравје
со цел добивање конкретни информации за начинот на
употреба на средства за дезинфицирање на зедничките
простории, телефон за контакт: 078 246 729.

 

 

 

 
   
   
   
   

Најново