Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

gradskibazen fin

11.06.2020

Општината деновиве добила информации од концесионерот на градскиот пливачки базен, фирмата ДПТУ „ПН – МП“ ДООЕЛ Велес, дека се при крај подготовките за отворање на капачката сезона.

Доколку временските услови дозволат најдоцна до среда, 22 јуни, годинава се очекува базенот да биде отворен за посетителите кои како единствено место за разладување во градот го имаат токму овој објект.

За велешани, освен базенот и езеро Младост е примамливо место за пливање и капење. Но таму, годинава, во тек се градежните работи од проектот „Смарт Езеро Младост“. Дел од нив се случуваат во непосредна близина на првата плажа, веднаш на самиот влез на езерото. Таа до минатата година беше многу посетувана за капење и пливање.

До лани, постојаните анализи на примероците од вода покажуваа дека само овие две места, градскиот базен и езеро Младост, се безбедни за пливање и капење на граѓаните. /С.А

 Нова 2020

 ДЕЛТА ПРОМ 1

 2021 со честитки за Божиќ и стара Нова година

 и благосостојба во домот и успех во работата

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

NOVOGODISENBANERSINALCO

 Fokus

viber image 2020 12 24 14 00 26

viber image 2021 01 02 09 31 36

from samantha howells 1

from samantha

 Романтик

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 1

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 2

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 4

opshtina chashka

 посакува Среќна 2021 година

 Нова 2021 честит Божиќ и Стара Нова година 4

 
   
   
   
   

Најново