Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

makedonskopivoУспешно заврши кампањата НАШЕ ПИВО, НАША СТРАСТ! Организирана од  Наше Македонско Светло Пиво за поддршка на спортот и подигнување на спортскиот дух.

Денеска на ГФК Тиквеш, ракометниот клуб „Тиквеш“ и КК „Фени“ како и на навивачката група „Лозари“ им беа врачени ваучери со финансиска поддршака. Кампањата започна минатата година и се реализираше до 30 јуни годинава.

Со секој продаден литар Македонско пиво се одвојуваа по 2 денари за поддршка на спортот.

„Ова е уште еден успешно завршен општествено одговорен проект со кој го афирмираме клубскиот спорт во Кавадарци“ рече на денешното доделување на ваучерите Ратко Мицев, од компанијата „Кожувчанка“.

По 80 илјади денари добија ГФК „Тиквеш“, Ракоемтниот клуб и кошаркарскиот клуб, додека 26 илјади денари доби навивачката група „Лозари“./A.Д

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново