Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Kaevski fin

Во организација на Федерација на Училишен Спорт на Македонија, од 23 до 25 август, во хотел Сириус во Струмица се одржа семинар на тема "Унапредување на училишниот спорт".

gusev fin

Од Сојузот на училишен спорт на Велес на семинарот учество земаа професорите Ангелче Гушев, Весна Николова и Иле Попов како учесници на државните првенства и гимназијадата во спортските игри, Леонид Таневски, Тодор Сутинов и Лазе Радевски како претседатели на училишните спортски клубови од училиштата ССОУ “Коле Неделковски“, ООУ “Благој Кирков“ и ООУ “Васил Главинов“ и Славчо Давитковски како претседател на Сојуз на училишен спорт на Велес.

sala fin

На семинарот се разговараше за програмски активности поврзани со организирање и финансирање на: училишниот спорт на училишно ниво за основни и средни училишта со и без училишни спортски клубови; на училишниот спорт на општинско ниво; на училишниот спорт на зонско ниво; на училишниот спорт на регионално ниво; на училишниот спорт на државно ниво; на училишниот спорт на меѓународно ниво; за прилагодување на системот на натпревари на сите нивоа во учебната 2018/2019 год.; за информациски систем во училишниот спорт – web, fb, e-mail ; за критериуми за определување на комесари, делегати, судии и други службени лица на натпревари со воведување на лиценци како и за теми поврзани со спортови, забавен училишен спорт, спортски кампови и за контрола во системот училишен спорт и дисциплински мерки.

krupna fin

Учесниците на семинарот разговараа и дискутираа со директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски, кој воедно се запозна со предизвиците со кои се соочуваат наставниците и професорите од училиштата во реализацијата на училишните спортски активности и одговараше на нивните прашања./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

            Општина Велес ја информира јавноста дека, третото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 14 август (петок) 2020 год. во периодот од 0500 до 0630 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 15 август (сабота) 2020 год.

            Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

           

                                                                                    Градоначалник

                                                                                    на Општина Велес,

                                                                                    Аце Коцевски

 
   
   
   
   

Најново