Velesdenjepoliciskicas fin

30.05.2020

Еден велешанец за оздравен се води во статистиката на Институтот за јавно здравје која се однесува на изминатите 24 часа. Од инфективносто заболување во државата денеска се евидентирани нови 35 случаи на заразени граѓани во државата. Најмногу во Скопје – 22, во Тетово – 6, во Куманово -4 и по 1 во Штип, во Струга и во Гостивар.

Zelezenmostsonce fin

29.05.2020

82 годишен пациент од Велес кој првично се лекувал на Инфективното одделение во велешка болница а потоа на 22 мај поради компликации на здравствената состојба е пренесен на Инфективната клиника во Скопје е десетата жртва од коронавирусот во Велес. Во изминатите 24 часа новозаразен е еден и оздравен еден велешанец.

pazar fin

29.05.2020

Секој работен ден од 7 наутро до 16 часот попладне или осум часовно работно време се воведува на отворениот градски пазар. Одлуката ја донесе денеска Општинскиот кризен штаб откако процени дека треба да се амортизира најголемиот метеж што досега секојдневно создавал во периодот од 9 до 12 часот претежно на тезгите за прехрамбени производи како зеленчук, овошје, јајца, сирење и друго.

KOCEVSKI29

29.05.2020

Драстично намалениот број на новозаразени од ковид 19 и контролата што е направена врз вработените во шесте клона на детската градинка „Димче Мирчев“ каде нема ниту еден позитивен вработен од заразното заболување се потврда на последните проценки кои говорат за немање на широка загрозеност на Велес. Во наредната недела 30 пациенти се очекува да го добијат и вториот негативен тест со што драстично ќе се намали бројот на активни инфицирани граѓани во градот поточно се очекува едноцифрен број.

Romantik3

28.05.2020

Хотелот е подготвен и согласно најновата одлука на Влада започна со работа денеска, 28 мај. Таму е преуреден просторот, поставени се маси и столчиња како и фотељи и клупи на соодветна оддалеченост откако целиот простор на покриената тераса, околу базените и покрај езерскиот брег е дезинфициран.

Parking1

28.05.2020

На парцела од илјада метри квадратни, покрај Мало Мовче и под железничката пруга Скопје - Гевгелија, деновиве се интензивира изградбата на времен паркинг простор во централниот дел на градот. Механизација на градежната фирма „Изгрев“ веќе го извади муљот насобран покрај брегот на река Вардар и од денеска натрупуваи го рамни земјениот слој на парцелата. Штом заврши со оваа работна позиција ќе пристапи и на набивање и тампонирање на парцелата за паркирање на возила.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

Duma Banner

ezgif.com video to gif1

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

           

Општина Велес ја информира јавноста дека, првото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 07 јуни (недела) 2020 год. во периодот од 05.00 до 06. 30 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 08 јуни (понеделник) 2020 год.

Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

 
   
   
   
   

Најново