Slivnikpat naslovna

Изведувачот на градежните работи за изградбата и асфалтирање на делницата од патот, во должина од 5,2 км, помеѓу велешките села Клуковец , Сливник и Бузалково денеска вршеше ископ за вградување на цефка преку која ќе се премостува подземна инфраструктура од двете страни на патот. Багерот и камионите пренесуваа земја и работеа на проширување на делницата долга околу 2,5 км пред селото Сливник. Таму потоа ќе се пристапи кон рамнење на тампонираниот патот и постилање на асфалт. Создаваме услови за поквалитетен живот на жителите на селата и ја подобруваме патната инфраструктура како за децата така и за неколку илјади возрасни жители од овој дел на Општина Велес, рече денеска потпретседателот на владата Кочо Анѓушев по обиколката на градежната траса на патот.

Ekonomska1 fin

Учениците кои денеска дојдоа на настава во средното училиште „Јовче Тесличков“ беа прифатени од класните раководители и однесени во училниците. Тие, на првиот ден од новата школска година им ја објаснија состојбата со штрајкот на просветните работници и потоа се вратија во наставничката канцеларија за да го одржат еднодневниот штрајк организиран од СОНК. Директорката на ова средно стручно училиште во Велес вели дека нејзините колеги денеска беа на работните места.

Veleskapolcija fin

Патничко возило и мотрорцикл се учесници во сообраќајната незгода што денеска околу 11.30 часот се случи на регионалниот пат Велес - Чашка. Според инспекторот Димитар Каракулев во незгодата повредени се возачот и совозачот на мотрорциклот. Двајцата мажи се пренсени на Хирушкото одделение во Општа Болница Велес.

EzeroMladostodvozduh fin

Од акционен план за расчистување на теренот и пошумување, формирање на координативно тело во кое ќе учествуваат Општина Велес, територијалната противпожарна единица, подружницата на Шумско стопанство “Бабуна“, Дирекцијата за заштита и спасување, Центарот за управување со кризи и ЈКП „Дервен“ како организирање на масовна акција за пошумување, отворање на донаторска сметка, отворање на 24 часовен кампинг и надзор на локалитетот Езеро Младост како и поставување на хидранти, на повеќе локации на езерскиот брег, се состојат активностите кои се дел од мерките што Советот на Општина Велес ги усвои за ревитализирање на опожарениот брег на велешко „Езеро Младост“.

NENAD fin

Докторот по интерна медицина, сопственик на приватна здравствена организација, познат граѓански активист и носител на листата на советници на СДСМ на последните локални избори во Општина Велес , Ненад Коциќ, е избран за Претседател на Советот на Општина Велес на 39 седница , вчера, на 29 август. 

Kocevski29

Парите предвидени во буџетот на Општина Велес за организирање на културната манифестација Питијада да се пренаменат за ревитализација на брегот на „Езеро Младост“ и за купување на пожарникарска опрема. Со двата предлози градоначалникот на Велес, Аце Коцевски ја бара поддршката од Советот на општината кој денеска одржува редовна седница.

Поврзани вести

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

E baner

Најново