Orce Pavlov fin

Во дворот и пред влезот во халата на компанијата „Павор“ стотици тони собрани пластични шишиња, беa спакуванi во повеќе тонски бали кои ги чекаа виљушкарите да ги подигнат и пренесат, внатре,каде машиниги рециклираат се додека не ги доведат во состојба на гранулат. Сликата од другата страна на халата, сосема поинаква. Таму, спакуван во бали, врз гранулат се вовлечени чисти пластични футроли. Така преработениот пластичен отпад чека транспорт и извоз во земји со кој компанијата има потпишано договор за продажба.Тоа го спасува Велес од овој вид отпад на тешко разградливата пластика што во големи количини се фрла, секојдневно, од страна на граѓаните.

Sudijaodluka

Во белата зграда на правдата во градот, на Европскиот ден на граѓански права , први влегоа учениците од општествено хуманистичката насока на гимназијата „Кочо Рацин“ и од насоката деловен секретар на средното економско училиште„Јовче Тесличков“. Учествувајќи во симулација на заседание по обвинителен акт КО.БР.1/2019 против обвинет за кривично дело „малтретирање во службата, според член 143 од КЗ“ учениците ја согледаа тежината и одговорноста на професијата судија во Кривичниот оддел на судот . Симулацијата ја подготви судијката кривичар Габриела Гајдова.

sudotveleski fin

Ни обвинетиот Владимир Панчевски, екс претседателот на Основен суд Скопје 1 ниту неговите бранители денеска не се појавија во судницата на Основен суд Велес. Судењето за кривичното дело што му се става на товар на Панчевски „злоупотреби со АКМИС системот во скопска единица“, се одложи.

Sekerinskanagovornica fin

Во денот кога италијанскиот Сенат и Велика Британија го ратификуваа НАТО протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во Алијансата, македонската армија е домаќин на компјутерски асистирана тактичка вежба ,,РЕГЕКС-19“ на која учествуваат војници од 22 земји од четири континенти. Вежбата се реализира под менторство на НАТО командите.

goran fin

Велешанецот Гордан Штерјовски ја освои фантастичната добивка Милионер Џек Пот , вредна 1.617.237 денари. Среќната добивка е освоена на 10 -ти октомври, оваа година во Спорт Лајф Трејд во Велес. Гордан пред неколку дена се вратил во татковината, па ова е дополнително убава причина за славење во неговото семејство.

60godiniMRBKocoRacin fn

„Силно светнал ден“ гласи мотото на акцијашката средба што викендов организирана од ЗГ „Акцијаш ветерани“ се одржа во Велес, по повод јубилејот „60 години од формирањето на Младинската работна бригада „Кочо Рацин“. Во градот пристигнаа акцијаши - ветерани од Триглав до Вардар, поточно 75 поранешни бригадири од Р. Словенија, од Р. Србија и од Р. Босна и Херцеговина како и 45 бригадири, сите ветерани како и 70 млади од Велес и од повеќе градови на Северна Македонија.

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2019 година.

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2019 година .

Најново