Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Donacija2

28.05.2020

Со нова постелнина за сите 63 креветчиња, составена од чаршав, фротиркиа, навлака за јорган и за перница, со нови јорганчиња и перници ќе се покриваат и на нив ќе лежат децата од Велес кои ќе имаат потреба од лекување на Детско одделение во велешка болница.

Donacija1

За помалите, штотуку родени или до една година, кои ќе имаат здравствена потреба од лекување на Неонатологија се обезбедени и нови 30 комплети од детска облека и бањарки како и 100 тетра пелени.

Оваа донација за детското одделение ја обезбеди Евангелската црква.

Evangelskacrkvadonacija fin

-Голема благодарност до директорот на болницата д-р Божидар Бојаџиев и до одделенската сестра Олгица Пепелашева кои ни ги отворија вратите за соработка. Без желбата за соработка оваа донација немаше да се случи. Уште еднаш, нека Господ ве благослови изобилно сите вас кои дониравте кон ова дело. Слава на Бога за сѐ!, рече пастор Филип Иванов.

Донацијата чини 2.300 евра.

Штом се испере и дезинфицира целата донација ќе биде ставена во употреба на ова одделение во Општа болница Велес./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново