Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Zgradatadezinfekcija fin

21.04.2020

Завршен е увидот на Институтот за судска медицина за починатите мајка и син, во стан на улица „4 јули“, во Велес. Сите анализи покажале дека Катица и Ванчо Манојлови починале пред 3 до 5 недели од пронаоѓање на телата.

-Мајката и синот, кои беа пронајдени починати во нивниот дом во Велес, починале три до пет недели пред да бидат пронајдени, покажале резултатите од увидот на Институтот за судска медицина.Според податоците тие починале во март, а не во јануари како што беа првичните индиции, изјави министерот за здравство Венко Филипче.

Силната смрдеа од распаднатите тела, на починатата мајка и син, ги поттикна соседите неколку дена пред 6 април да пријават во полициската станица и да побараат помош за да се скрши влезната врата на станот со број 2 во зградата.

Во него живееја Катица и Ванчо. Нив соседите изјавија дека ги немале видено од божиќните празници наваму. По три месеци, од последниот пат кога претседателот на Куќен совет им тропнал на врата за да им побара пари за хигиената на скалите и во ходниците како и за потрошената електрична енергија, полицијата обезбеди налог од Основното јавно обвинителство а потоа влезе и ги пронајде двете тела во распаѓање.

На 10 април, годинава, беше објавен резултат од тестот на брис земен од Катица на кој жената беше позитивна. Позитивниот резултат отвори полемика за присутноста на вирусот многу порано од прогласената епидемија на здравствените власти во државата. Денеска објавените информации се сосема различни од оние од пред десет дена./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново