Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

policijashetaci fin

31.03.2020

Секторот за внатрешни работи Велес,поради не почитување на воведениот полициски час, ноќеска привел тројца граѓани во Велес, пет граѓани во Кавадарци или вкупно осум граѓани. Против нив ќе биде поднесен соодветен поднесок.

Во времетраење на полицискиот час нема „шетачи“ само во Неготино.

Според податоците на СВР Велес заклучно со денешниот ден, 31 март, во Велес во самоизолација се 122 граѓани, во Каварадци бројката изнесува 127 и во Неготино 104 или вкупно 353 граѓани.

Во споредба со изминатиот викенд бројката на непочитувачи на полицискиот час и забраната за движење е помала. Во двата дена, саботата 29 и неделата 30 март, во полициската станица во Велес биле приведени 12 граѓани, фатени на улица, во Кавадарци 1 и во Неготино 15 или вкупно 28 граѓани.

Изминатиот викенд статистиката на СВР Велес покажува дека во самоизолација од „Ковид 19“, на територијата што ја покрива овој Сектор за внатрешни работи, биле вкупно 353 граѓани. По градови податоците се следни: 125 граѓани во Велес, 129 во Кавадарци и 37 во Неготино./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

Duma Banner

ezgif.com video to gif1

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

           

Општина Велес ја информира јавноста дека, првото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 07 јуни (недела) 2020 год. во периодот од 05.00 до 06. 30 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 08 јуни (понеделник) 2020 год.

Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

 
   
   
   
   

Најново