Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

klupiistolcinja fin

Со користење на online интерактивна настава продолжи образовниот процес на учениците во ОСУ „Јовче Тесличков“ во време на прогласена епидемијата на коронавирусот. Наставата се одвива на два начини, преку платформата „Google Училница“ и преку веќе оформените фејсбук групи. Координатор на вториот начин на изведување на настава преку Фејсбук е професорката Жаклина Зафирчева додека за „Google Училница“ професорката Радмила Андовска.

Еден дел од професрите, што од претходно имаа формирано фејсук групи со ученици за потребите на наставата сега продолжија да ги користат на тој начин што им поставуваа презентации од наставните еденици со прашања и задачи.

Учениците откако ги изработуваа зададените задачи им испраќаа повратен одговор на предметните професори на месинџер додека за изработеното добиваа повратен одговор,сугестии и оценки.

oliverakocevska fin

-По овој прв циклус на спроведување на наставата во пракса е воведена платформата „Google Училница“односно Classroom,прифатена од поголемиот број на професори во училиштето. Тие на учениците им испратија упатство за приклучување како клас во „Google classroom“ со тоа што учениците си отворија личен мејл на gmail, за да добијат пристап до classroom.google.com код што го делеше класниот раководител и на тој начин станаа дел од класот.Потоа учениците беа вклучувани на секое предавање со тоа што на нивните мејлови добиваа покана и линк за приклучување, рече директорката Оливера Коцевска.

На учениците платформата „Google Училница“ им овозможува учење од дома во услови на вонредна состојба. Секој ученик има пристап до објавената наставна единица во вид на презентации, текстови, задачи, квизови, линкови и друго што овозможува запознавање со новиот материјал и воедно им овозможува и понатамошната соработка со наставниците.

За овој вид на настава училиштето ги извести сите родители и ученици преку Фејсбук и фан страницата на училиштето. Наставата, на ваков начин, ќе се одвива се додека не се добијат насоки од Министерството за образование и наука за враќање на учениците во училишните клупи./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

Duma Banner

ezgif.com video to gif1

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

           

Општина Велес ја информира јавноста дека, првото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 07 јуни (недела) 2020 год. во периодот од 05.00 до 06. 30 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 08 јуни (понеделник) 2020 год.

Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

 
   
   
   
   

Најново