Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Veleszgradi fin

Од Управителите на згради, заедници на сопственици, куќни совети и станари поради новонастанатата состојба со вирусот COVID – 19, коронавирус, градоначалникот на Велес Аце Коцевски денеска зголемена хигиена во влезовите на зградите, подрумските и гаражните делови, како и сите други делови од зграда кои припаѓаат во етажна (заедничка) сопственост на станарите.


Напоменувајќи дека зголеменото одржување на хигиената е еден од клучните услови за да се спречи ширење на коронавирусот, Кoцевски, апелираше на потребата од редовно и секојдневно чистење на деловите од зграда, со наменски средства за хигиена и дезинфекција.

Kocevski fin

-Исто така, сакам да ги истакнам и дополнителните мерки кои ги презема Општина Велес како што се започнато редовното миење на улиците во општината согласно Програмата за јавна чистота за 2020 година; следува дезинфекција на контејнерите и расчистување на простори со отпад од непознат сторител (диви депонии); следува дезинфекција на училиштата и градинките, пред почетокот на наставата; преку електронски пат може да се извади потврда за редовен ученик или одење во градинка. Во овој период, треба да се зголеми информираноста на сите граѓани за превентивните мерки кои ги носат надлежните институции. За прецизни и навремени информации, користете ги официјалните интернет страници www.zdravstvo.gov.mk и  www.veles.gov.mk , додаде Коцевски .

Градоначалникот апелираше сите да се придржуваат до мерките, да бидат одговорни, затоа што се работи за јавното здравје кое е заедничка одговорност./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

Duma Banner

ezgif.com video to gif1

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

           

Општина Велес ја информира јавноста дека, првото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 07 јуни (недела) 2020 год. во периодот од 05.00 до 06. 30 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 08 јуни (понеделник) 2020 год.

Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

 
   
   
   
   

Најново