Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

policiskakontrola fin

Секогаш не се премнуваат главните градски улици на пешачите премини. Ова го покажала петчасовната контрола што вчера, 13 август, ја спроведе Секторот за внатрешни работи Велес во Кавадарци, во Неготино и во Велес.

Вкупно 25 пешаци, во трите градови, не ги почитувале сообраќајните прописи. Од нив , седум се граѓани на Велес, осум на Кавадарци и десет на Неготино. 

Полициските службеници дел од овие граѓани писмено ги опоменале додека дел ги упатиле на сообраќајна поука која се состои во 45 минутни едукативни запознавања со правилата за прописно и безбедно преминување на улица.

Претходно полицијата, во повеќе наврати, ги контролираше возачите кои под дејство на алкохол управуваат автомобили, за брзо возење и престигнување, контрола за исправност на возила во сопственост на граѓани и на фирми кои се вклучени во јавен превоз како и на моторциклисти кои во ноќните часови го нарушуваат јавниот ред и мир./У.Ј

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново