Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Излевањето на нафта од котелот за парно греење предизвика пожар денеска во млакарата „Милком“ во село Ногаевци крај Градско. Огнот избувнал некаде пред 13 часот и среќа што го забележале дел од вработените кои веднаш побарале помош од противпожарната единица од Велес.

Пламените јазици ја проголтале електричната инсталација, зафатиле дел од покривиот на млекарата, го изгореле хидрофорот за вода и еден панелен ѕид на комората за разладување. Тоа веќе се случило кога пожарникароите стигнале на лице место. Тројца пожарникари, со едно противпожарно возило го гаснеле распламтениот оган цели два часа. Толку време им било потреб но за да се локализира пожарот.

Пожарот предизвика материјална штета која дополнително ќе се утврдува.

Убавка Јаневска

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

            Општина Велес ја информира јавноста дека, третото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 14 август (петок) 2020 год. во периодот од 0500 до 0630 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 15 август (сабота) 2020 год.

            Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

           

                                                                                    Градоначалник

                                                                                    на Општина Велес,

                                                                                    Аце Коцевски

 
   
   
   
   

Најново