Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Одбележано е, од денеска, местото на брегот на велешко езеро на кое се појави распукување во должина од дваесет метри. Тоа е небезбедно за паркирање  на автомобиле и движење на луѓе. Подружницата во Велес на јавното претпријатие „Македонија пат“ постави светлечки столбчиња како предупредување. Насочниците се поставени покрај самиот коловоз на регионалниот пат кој минува покрај самиот брег на езерото „Младост“ и води до мотелите.

„Работници на нашата подружница на јавното претпријатие утринава излегоа на терен. Ја разгледаа ситуацијата и одлучивме да го одбележиме местото како небезбедно, на тој дел од брегот на Младост. Поставивме столбчиња покрај ивицата на патот кој сигнализираат држење на правец на движење поточно не дозволуваат да се застанува и паркира,“ рече раководителот на ПЕ на Македонија пат, Томе Јаневски.

Дума.мк вчера објави дека голема пукнатина, долга десеттина метри, има на брегот на велешко езеро која се наоѓа веднаш до патот на почетокот на езерскиот брег на стотина метри штом се помине подвозникот кај селото Отовица. Тоа е локација на која многу често застануваат посетителите за да се фотографираат покрај езерото. Токму таму има доволно простор и за паркирање на автомобил

Граѓани вчера рекоа дека распуканата земја е опасна и може да го свлече брегот во водата на езерото а не постои никаква заштита или знак за предупредување на посетителите.

Според некои граѓани распуканиот брег е последица на обилните есенски дождови додека за други пукнатината е од поодамна./У.Ј

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2019 година.

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2019 година .

Најново