Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

caska

 

Известување

 

Општина Чашка Ве известува дека на ден 29.06.2020 година (понеделник) во раните утрински часови од 05.00 до 08.00 часот, на територијата на општина Чашка поради заштита од комарци ќе се врши авионска дезинсекција (ПРСКАЊЕ) на населени места и јавни површини, со широкопојасен инсектицид одобрен од Бирото за лекови.

 

Со авиотретманот ќе бидат опфатени следните населени места и јавни површини: течението на реките Тополка, Бабуна, Изворчица и Мелничка Река, населените места: Населба Чашка, Лисиче, Еловец (оризови насади), Раковец (општинска депонија), Отиштино, Бањица, Богомила, Согле, Тетово, Населба Оморани, Мартолци, Извор, Мелница и Лисиче.

 

Во овој случај на промена на временските услови (врнежи, ветер) прскањето ќе биде одложено за наредниот ден во истиот временски период.

 

Се известуваат пчеларите, за време на прскање и 3 до 4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши прскањето врз безбедноста на пчелните семејства.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

 
   
   
   
   

Најново