1583234962228СОЗШУ „Ѓорче Петров“ Кавадарци ја подобри енергетската ефикасност со грант од 80 илјади евра, доделен од Кралството Норвешка.   Со извршените градежни работи на фасада и покривот значително се подобри енергетската ефикасност на учичиштето изградено во 1956 година, а 250 ученици добија подобри услови за настава.

DSC 0044За 16 месеци ќе биде готова новата детска градинка чија изградба денеска започна во Кавадарци. Ќе се згрижат 150 деца, а со овој објект Кавадарци на подолг период го решава проблемот со недостатокот на слободни места.

bolnica kavadarciМинатата недела во Центарот за јавно здравје Кавадарци се евидентирани  483 лица новозаболени од грип. Споредено со претходната недела се бележи мало намалување на ново заболените – информираат од кавадаречкиот центар.

87636332 2656808727876505 1540668072598175744 nДенес започнаа градежните работи за обнова на фасадите на уште  две згради во центарот на Кавадарци.

87018362 2651657835058261 5415986213028888576 nНово осветлување ќе добие „паркот на револуцијата“ во Кавадарци каде се сместени неколку бисти на народни херои и значајни личности од историјата на Кавадарци.

policija fin

Грабежот го извршиле две непознати лица кои во 3 часот по полноќ влегле во спортската обложувалница „Спорт лајф“ и упатиле закани кон вработената за да им ги даде парите. Жената под притисок и страв ја извршила наредбата на ограбувачите. Тие штом ги земале парите избегале.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново