Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

42547877 2266394970251218 5420250290920095744 o

23.04.2020

Во Кавадарци синоќа е регистриран петиот случај на позитивен од Ковид 19. Информацијата ја потврдија од ЈЗУ Општа болница Кавадарци и Центарот за јавно здравје. 

Станува збор за доктор од центарот за јавно здравје кој бил без никакви симптоми на болеста, а веднаш по добиениот резултат бил контактиран  инфектологот од кавадаречката болница.

„Утврдено е дека пациентот во овој момент нема никакви симптоми на болеста и се чувствува добро. Поради тоа, кај истиот е даден совет за домашно лекување во траење од 14 дена , со назнака да биде во секојдневен контакт со матичниот лекар и за било каква промена да се консултира инфектолог.   Во ЦЈЗ Кавадарци извршена е епидемиолошка анкета за лицето, контактите се веќе утврдени и истите по протокол се упатени во домашна самоизолација, во траење од 14 дена.   Ја користам приликата да ја информирам јавноста дека пристигнаа резултатите од земените брисеви на контактите од претходниот позитивен случај и истите се негативни“ информира директорот на болницата  д-р Диме Коцев./А.Д

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново