Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

DREKSEL fin

Пo завршување на колективниот платен годишен одмор за најголем дел од околу 5.000 работници во германската фабрика „Дрекслмајер” во Кавадарци беа пуштени на колективен платен годишен одмор тие како превентива од Ковид-19 не се враќаат на работа.

Освен инфективното заболување и епидемијата причина се и откажаните нарачките на автомобилските компоненти што во прецизен временски период им се испорачуваа на клиентите на компанијата. Ако нема нарачки од автомобилската индустрија невозможно е да се реализира производствениот процес кој не произведува залихи.

-Веднаш штом нашите клиенти ќе започнат со нарачки на автомобилски делови, соодветно ќе ги рестартираме производствените капацитети, соопштија од германската компанија.

Почетокот на работниот процес воглавно го диктираат развојот на ситуацијата со светската пандемија како и потребите на автомобилската индустрија. Дотогаш периодот на мирување, „Дрекслмајер” ќе го искористи за подготовки за евентуален почеток на производството со план и начин на работа што обезбедува максимална заштита на здравјето и безбедноста на вработените.

Во „Дрекслмајер” работат над 5.000 работници од повеќе општини во вардарски плански регион а меѓу нив и од Велес како и од Прилеп./А.Д

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

            Општина Велес ја информира јавноста дека, третото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 14 август (петок) 2020 год. во периодот од 0500 до 0630 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 15 август (сабота) 2020 год.

            Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

           

                                                                                    Градоначалник

                                                                                    на Општина Велес,

                                                                                    Аце Коцевски

 
   
   
   
   

Најново