Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kocev

26.03.2020

Негативни се резултатите на сите што биле во контакт со заболените сопружници во Кавадарци информираше денеска директорот на кавадаречката болница, д-р Диме Коцев.

Тој потврди дека официјално во Кавадарци се евидентирани двајца заболени, една докторка прихијатар и нејзиниот сопруг.

“Веднаш по објавувањето на веста за заразени две лица од министерот за здравство, во ЈЗУ Општа болница со проширена дејност Кавадарци се преземени соодветни заштитни мерки. Имено на сите вработени во болницата и пациентите од невро-психијатриското одделение, кои биле во директен или индиректен контакт со заболените, им се земени брисеви за испитување на овој вирус. Добиените резулати се негативни“ вели д-р Коцев и додаде дека прегледи на невро-психијатриското одделение не се извршуваат, додека останатите оддели работат нормално.

„Ги повикувам сите матични лекари на територијата на општина Кавадарци, Неготино, Росоман и Демир Капија, примарно да направат строга селекција на итност, согласно состојбата на пациентите“ апелираше директорот на болницата и искажа благодарност со сите што им даваат поддршка на медицинските работници во борбата против оваа болест./А.Д

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново