Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

bolnicakavadarciЕдно лице од Кавадарци е позитивно на корона вирус, потврдија денеска од Центарот за јавно здравје Кавадарци. Лицето согласно сите процедури е транспортирано на Клиниката за инфективни болести во Скопје. Се чекаат резултатите од новиот брис за него, бидејќи позитивниот резултат е добиен од приватна здравствена установа, а направен е тест и на неговата сопруга, која е докторка во кавадаречката болница.

Денеска заседаваше кризниот штаб на општина Кавадарци. Се препорачува граѓаните да ги почитуваат сериозно превентивните мерки. Од денеска се започнува со дезинфекција на сите банкомати и возила кои влегуваат во Кавадарци.

„Службите на ЈП Паркинг да ги дезинфицираат сите банкомати и други слични апарати со средство за дезинфекција на секои 30 до 40 минути.  Согласно заклучокот од 23 та седница на Влада на Република Северна Македонија општинскиот штаб за заштита и спасување препорачува на жителите на Општина Кавадарци да ги почитуваат сите препораки и да се избегнуваат сите групирања над 5 лица. Во однос на овие заклучоци за територијата на Општина Кавадарци препораката е да не се групираат над 5 лица во викенд населбите Моклиште, споменикот на 12 Ваташки младинци и викендиците на Тиквешко езеро. На овие места ќе има редовна контрола од ОВР Кавадарци. Почнувајќи од денес , на трите влезови во градот ќе се постават пунктови за дезинфекција на сите возила кои што влегуваат во градот и транзитираат. На пунктовите ќе бидат дежурни лица од Шумско стопанство Бор Кавадарци, Дирекција за заштита, Територијална противпожарна единица, ЈП Комуналец, инспекциско одделение на Општина Кавадарци, Мој општинар и ОВР Кавадарци“ овие заклучоци од кризниот штаб на прес конференција ги изнесе градоначалникот Митко Јанчев. 

Апелира до граѓаните да не шират паника, но да бидат максимално одоговорни кон издадените препораки./А.Д

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново