Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

MaraDamjanovska fin

Седумдесет и три годишната Мара Дамјаноска од Кавадарци не е пронајдена и покрај вчерашната потрага и пребарување на територијата на градот. Жената која исчезна пред два дена, на 9 март 2020 година, околу 14 часот, од пред банка во Кавадарци додека нејзината ќерка К.Т.(32) вадела пари, боледувала од склероза. Дамјаноска во тој момент се оддалечила во непознат правец и семејството нема никакви информации за неа. 

Исчезнувањето на болната жена е пријавено во полициската станица во Кавадарци, вчера утро во 8 часот. Полицијата и семејството во текот на вчерашниот ден го пребарале градот но не успеале да ја пронајдат Дамјановска. Жената последен пат, според искази на граѓани, била видена во близина на градските гробишта.

Потрагата по исчезнатата Дамјаноска продолжува и денеска. Во 10 часот полицијата, членовите на семејството и планинари – доброволци од Планинарското друштво „Орле“ ќе го пребаруваат теренот од градските гробишта во Кавадарци во правец кон село Возарци и Тиквешко Езеро.

Се апелира до граѓаните кои можеби ја виделе или ќе ја сретнат жената на фотографијата веднаш да пријават на телефонскиот број 192./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново