Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

74298082 2543890972501615 9114595534747729920 nTриесетина спортски клубови, невладини организации и училишта денеска на градскиот плоштад ги покажаа своите активности и постигнати резулати. Преку саемот за вон училишни актиности што се одржува шеста година по ред, тие обезбедуваат нови членови.  Организатор на саемот е Советот против малолетничко престапништво на град Кавадарци, а има за цел на учениците да им понуди корисен начин како да го минуваат своето слободно време преку спорт или други активности надвор од училиштето.

„ Саемот ќе го посетат околу 3000 ученици од прво до петто одделение. Тие со своите наставници и родители ќе можат да одберат свое катче и свое место каде ќе можат да го поминат своето слободно време. На индиректен начин да ги ангажираме да имаат помалку време за лошите пороци кои се почесто ги следат младите“ вели инспекторот за превенција во кавадаречката полиција и претседател на Советот против малолетничко претстапништво, Димитар Каракулев.

Каракулев најави дека постои можност во соработка со локалната самоуправа, саемот да биде составен дел на манифестацијата Тиквешки гроздобер, на почетокот на учебната година.

„ Саемот е одлична можност нашите најмлади да учествуваат во некаква активност надвор од училиштето,  а тоа на некој начин да биде добро за нивни психофизички развој. Спортот и активноста ни е многу важна денеска кога компјутерите и телефоните се секојдневие на овие генерации“ вели градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев./А.Д

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

Duma Banner

ezgif.com video to gif1

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

           

Општина Велес ја информира јавноста дека, првото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 07 јуни (недела) 2020 год. во периодот од 05.00 до 06. 30 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 08 јуни (понеделник) 2020 год.

Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

 
   
   
   
   

Најново